Vinterretreat - tyst retreat
Meditationsretreat

Vinterretreat - tyst retreat

Fredag 27 december – Onsdag 1 januari 2025

Denna retreat är en intensiv meditationsretreat med mycket tystnad, öppen för alla som är bekanta med meditation som den lärs ut i Triratna, och öppna för buddhistisk ritual.
Passar denna aktivitet mig? 

Mer information kommer.

Leds av Pavarabodhi, Munisha & Padmasûrya.

Bild: Golden Pheasant and Pine Shoots in Snow av Utagawa Hiroshige

Fler frågor? Hör av dig!

Vanliga frågor

Vad ingår i priset?

Priset täcker kostnaden för retreaten, inklusive boende och all mat. Priset inkluderar inte dana eller stöd till retreatledarna, bortsett från resekostnader får de ordensmedlemmar som leder inga betalningar för retreater på Dharmagiri.

När börjar och slutar retreaten?

Retreaten börjar med middag kl 18.30. Du är välkommen att komma när som helst från kl 15.00. Vi önskar att du inte planerar för att anlända senare än kl 18.30. Om du ändå tror att du kan behöva det, kontakta oss innan du bokar.

Vi avslutar på eftermiddagen kl 14.00.

Hur bor man på retreaten?

Dharmagiri erbjuder ett enkelt men bekvämt boende. Du kommer dela rum med 1-5 andra personer och vi kommer att äta alla måltider tillsammans.

Att vara på retreat tillsammans innebär att ta hand om varandra. Teamet som leder retreaten är volontärer som också är på retreat och vi kommer att be dig hjälpa till med matlagning, städning och enkla sysslor. Att arbeta tillsammans är ett bra sätt att lära känna varandra, och det hjälper oss också att hålla kostnaden för retreaten till ett minimum.

Kan jag få ett enkelrum?

Dharmagiri har ett enkelrum som kan tilldelas en person med särskilda behov. Om du behöver ett enkelrum för att kunna delta, vänligen kontakta oss innan du bokar för att säkerställa tillgänglighet.

Vad är det för typ av mat?

Vi äter frukost, lunch och middag tillsammans varje dag. Många buddhister äter vegansk kost som ett uttryck för ickevåld. All mat på Dharmagiri är därmed vegansk. Om du har några allergier, är det viktigt att du kontaktar oss innan du bokar för att säkerställa att vi kan möta dina specialkostbehov.

Vad behöver jag ta med?

Om du inte reser från ett annat land, så ber vi dig att ta med egna sängkläder (lakan, påslakan och örngott). Du behöver även ta med alla toalettartiklar du behöver, inklusive handdukar. För den som rest långt eller glömt att ta med lakan, så finns dessa att hyra mot betalning. Enstaka toalettartiklar finns även till försäljning.

Teamet

Munisha
Munisha
Padmasurya
Padmasurya
Pavarabodhi
Pavarabodhi

Om Dharmagiri retreatcenter

Dharmagiri är vårt retreatcenter i Väster Bännbäck, 3 mil norr om Sala. Det ligger i en tyst och naturskön omgivning med 10 minuters promenad från Dalälven. Huvudbyggnaden är en gammal skola som har visat sig fungera mycket bra för retreater.