Dana och donationer

Triratnas verksamhet är helt ideell och finansieras till stor del genom donationer. Det är en förutsättning för att vi ska kunna bedriva verksamhet på centret och retreatcentret Dharmagiri.

Den mest grundläggande buddhistiska principen är generositet. Som buddhister praktiserar vi givande genom att dela med oss av såväl vår tid, vänskap och våra färdigheter såsom pengar och materiella saker. Hela Stockholms buddhistcenters verksamhet bygger på att folk delar med sig, från de som ger sin tid till att leda aktiviteter till den som donerar pengar, köper med sig frukt eller hjälper till med städning. Sanskrit-ordet för generositet, givande eller givmildhet är dana, ett ord som vi även använder för att tala om gåvor och donationer av olika slag.

Donera nu

Hur du kan bidra


Bidra ekonomiskt
 

SWISH-konto: 123 131 2990 (inga mellanrum när du skriver in)
För allmänna betalningar, böcker, rökelse, kurser et.c. Skriv vad det gäller, ex. “bok”, “grundkurs xx maj” eller “dana”.

BANKGIRO: 5857-4773
Mottagare: Buddhistiska gemenskapen Triratna
(Vid stående överföringar kan nedanstående kontonummer användas: Clearingnummer 8327-9, kontonummer 903 097 383-9, Swedbank)

For payments from outside Sweden, please use these details:
Name: Buddhistiska gemenskapen Triratna
Address: Hornsgatan 89, 117 26 Stockholm, Sweden
IBAN: SE0280000832799030973839
BIC: SWEDSESS
For some countries you will need the name and address of the bank too: Swedbank, Olof Palmes Gata 29, 101 22 Stockholm

Det går även att bidra ekonomiskt via skattsedeln (på samma sätt som kyrkoavgiften till exempelvis Svenska kyrkan). Läs mer samt anmälan finner du här. Sista dag att anmäla sig för nästa inkomstår är 31 oktober.
 

Andra sätt att bidra
 

Vi försöker skapa många olika möjligheter för de som är engagerade i centret att ge av sig själva och därmed bidra till vår verksamhet. Att samarbeta och hjälpa till är ett sätt att upptäcka och utforska sina egna resurser och färdigheter. Det är en väg in i kommunikation och delaktighet, ett sätt att upptäcka nya sidor av sig själv och hos sina vänner och ett bra sätt att lära känna nya personer i sanghan (gemenskapen). Att ta ansvar för något är också ett sätt att växa och testa sina gränser.

Saker som vi alltid behöver hjälp med är bland annat:

  • stöd vid kurser och aktiviteter
  • organisation och stöd vid retreater
  • städning och återvinning
  • ordna och fixa vid högtider
  • reparation och renovering av lokalerna
  • dekorera och hålla efter buddhabordet

Om du vill hjälpa till – eller om du har idéer och förslag kring hur vi kan organisera det frivilliga arbetet på centret och vårt retreatcenter Dharmagiri – hör gärna av dig till oss.