Denna händelse har avslutats. Se fler Retreater →
Vinterretreat
Meditationsretreat

Vinterretreat

Tisdag 27 december 2022 – Måndag 2 januari 2023

Denna retreat är öppen för alla som tidigare har deltagit i en av Triratnas grundkurser


Temat för årets retreat är receptivitet och öppenhet i meditation och dharmapraktik. Det är egenskaper vi lätt glömmer bort när vi strävar på och anstränger oss, ofta lite för mycket. Därför kommer vi att gå djupare med dessa viktiga och tilltalande kvaliteter på alla områden och inom ramen för våra vanliga meditationsövningar, puja, mycket tystnad, praktiksamtal, m.m.

Leds av Achaladaya, Pavarabodhi, Shraddhashuri & Viryabodhi.

Fler frågor? Hör av dig!

Vanliga frågor

Vad ingår i priset?

Priset täcker hela kostnaden för retreaten, inklusive boende och all mat.

När börjar och slutar retreaten?

Retreaten börjar med middag kl 18.30. Du är välkommen att komma när som helst från kl 15.00. Vi önskar att du inte planerar för att anlända senare än kl 18.30. Om du ändå tror att du kan behöva det, kontakta oss innan du bokar.

Vi avslutar på eftermiddagen kl 14.00.

Hur bor man på retreaten?

Dharmagiri erbjuder ett enkelt men bekvämt boende. Du kommer dela rum med 1-5 andra personer och vi kommer att äta alla måltider tillsammans.

Att vara på retreat tillsammans innebär att ta hand om varandra. Teamet som leder retreaten är volontärer som också är på retreat och vi kommer att be dig hjälpa till med matlagning, städning och enkla sysslor. Att arbeta tillsammans är ett bra sätt att lära känna varandra, och det hjälper oss också att hålla kostnaden för retreaten till ett minimum.

Kan jag få ett enkelrum?

Dharmagiri har ett enkelrum som kan tilldelas en person med särskilda behov. Om du behöver ett enkelrum för att kunna delta, vänligen kontakta oss innan du bokar för att säkerställa tillgänglighet.

Vad är det för typ av mat?

Vi äter frukost, lunch och middag tillsammans varje dag. Många buddhister äter vegansk kost som ett uttryck för ickevåld. All mat på Dharmagiri är därmed vegansk. Om du har några allergier, är det viktigt att du kontaktar oss innan du bokar för att säkerställa att vi kan möta dina specialkostbehov.

Vad behöver jag ta med?

Om du inte reser från ett annat land, så ber vi dig att ta med egna sängkläder (lakan, påslakan och örngott). Du behöver även ta med alla toalettartiklar du behöver, inklusive handdukar. För den som rest långt eller glömt att ta med lakan, så finns dessa att hyra mot betalning. Enstaka toalettartiklar finns även till försäljning.

Teamet

Achaladaya
Achaladaya
Pavarabodhi
Pavarabodhi
Sraddhasuri
Sraddhasuri
Viryabodhi
Viryabodhi