Tyst retreat
Meditationsretreat

Tyst retreat

Onsdag 21 augusti – Söndag 25 augusti

För dig som: Mediterat regelbundet i minst sex månader och är öppen för buddhistisk ritual 
Passar denna aktivitet mig? 

”Mind the gap” är en välkänd fras både på Londons tunnelbana och i buddhistiska kretsar. Uttrycket är en påminnelse om att odla medvetenhet, vilket vi gör som mest direkt i meditation, sen handlar det om att ta med den ut i resten av livet. Att plocka upp tråden när vi tappat den och att också upptäcka att medvetenhet alltid finns där, rakt framför näsan. När vi uppmärksammar stunder av medvetenhet så växer den och vi kan öppna oss för det magiska i tillvaron.

På retreaten kommer vi att utforska medvetenhet och det magiska mellanrummet, genom sittande och gående meditation, reflektion, mantra och vackra buddhistiska ritualer. Stor del av retreaten är i tystnad.

Leds av Subhalocani och Viryabodhi.

Boka nu: 3 275 kr / 2 090 kr

Läs mer om våra prisnivåer i nästa bokningssteg

Program

Tid Aktivitet
06.30 Uppstigning
07.00-08.30 Morgonmeditation (flera pass med paus emellan)
09.00 Frukost
10.30-12.30 Undervisning och/eller meditation
13.00 Lunch
16.00-17.30 Undervisning och/eller meditation
18.00 Middag
20.00 Meditation och/eller rituellt inslag

Detta är ett exempel på hur en dag på retreat kan se ut.

Fler frågor? Hör av dig!

Vanliga frågor

Vad ingår i priset?

Priset täcker hela kostnaden för retreaten, inklusive boende och all mat.

När börjar och slutar retreaten?

Retreaten börjar med middag kl 18.30. Du är välkommen att komma när som helst från kl 15.00. Vi önskar att du inte planerar för att anlända senare än kl 18.30. Om du ändå tror att du kan behöva det, kontakta oss innan du bokar.

Vi avslutar på eftermiddagen kl 14.00.

Hur bor man på retreaten?

Dharmagiri erbjuder ett enkelt men bekvämt boende. Du kommer dela rum med 1-5 andra personer och vi kommer att äta alla måltider tillsammans.

Att vara på retreat tillsammans innebär att ta hand om varandra. Teamet som leder retreaten är volontärer som också är på retreat och vi kommer att be dig hjälpa till med matlagning, städning och enkla sysslor. Att arbeta tillsammans är ett bra sätt att lära känna varandra, och det hjälper oss också att hålla kostnaden för retreaten till ett minimum.

Kan jag få ett enkelrum?

Dharmagiri har ett enkelrum som kan tilldelas en person med särskilda behov. Om du behöver ett enkelrum för att kunna delta, vänligen kontakta oss innan du bokar för att säkerställa tillgänglighet.

Vad är det för typ av mat?

Vi äter frukost, lunch och middag tillsammans varje dag. Många buddhister äter vegansk kost som ett uttryck för ickevåld. All mat på Dharmagiri är därmed vegansk. Om du har några allergier, är det viktigt att du kontaktar oss innan du bokar för att säkerställa att vi kan möta dina specialkostbehov.

Vad behöver jag ta med?

Om du inte reser från ett annat land, så ber vi dig att ta med egna sängkläder (lakan, påslakan och örngott). Du behöver även ta med alla toalettartiklar du behöver, inklusive handdukar. För den som rest långt eller glömt att ta med lakan, så finns dessa att hyra mot betalning. Enstaka toalettartiklar finns även till försäljning.

Teamet

Subhalocani
Subhalocani
Viryabodhi
Viryabodhi