Denna händelse har avslutats. Se fler Retreater →
Sommarretreat
Retreat

Sommarretreat

Fredag 30 juni 2023 – Söndag 9 juli 2023

Denna retreat är öppen för alla som tidigare har deltagit i en av Triratnas grundkurser

Under retreaten kommer vi att utgå de fyra brahma-viharorna  de ’himmelska boningarna’, med fokus på medkänsla och närvaro. Vi kommer utforska vad den traditionella  strukturen i metta bhavana och de andra brahmaviharorna pekar mot, och hur ett utforskande av den kan leda oss mot visdom. Vi kommer också undersöka  en mer formlös meditationspraktik grundad i metta och reflektera över hur och när det kan vara mer hjälpsamt än en strukturerad form.  

Under retreaten kommer det ges möjlighet att utforska frågor som: Hur kan ökad närvaro i praktiken leda till att gränsen mellan själv och andra överskrids? Vilka hinder kan dyka upp i meditationen och vilken visdom pekar de på? 

Retreaten genomförs till största del i tystnad. Det kommer ges möjlighet till individuella praktiksamtal. 

Leds av Pavarabodhi och Subhalocani.

Boka nu: 5 780 kr / 3 690 kr

Läs mer om våra prisnivåer i nästa bokningssteg

Fler frågor? Hör av dig!

Vanliga frågor

Vad ingår i priset?

Priset täcker hela kostnaden för retreaten, inklusive boende och all mat.

När börjar och slutar retreaten?

Retreaten börjar med middag kl 18.30. Du är välkommen att komma när som helst från kl 15.00. Vi önskar att du inte planerar för att anlända senare än kl 18.30. Om du ändå tror att du kan behöva det, kontakta oss innan du bokar.

Vi avslutar på eftermiddagen kl 14.00.

Hur bor man på retreaten?

Dharmagiri erbjuder ett enkelt men bekvämt boende. Du kommer dela rum med 1-5 andra personer och vi kommer att äta alla måltider tillsammans.

Att vara på retreat tillsammans innebär att ta hand om varandra. Teamet som leder retreaten är volontärer som också är på retreat och vi kommer att be dig hjälpa till med matlagning, städning och enkla sysslor. Att arbeta tillsammans är ett bra sätt att lära känna varandra, och det hjälper oss också att hålla kostnaden för retreaten till ett minimum.

Kan jag få ett enkelrum?

Dharmagiri har ett enkelrum som kan tilldelas en person med särskilda behov. Om du behöver ett enkelrum för att kunna delta, vänligen kontakta oss innan du bokar för att säkerställa tillgänglighet.

Vad är det för typ av mat?

Vi äter frukost, lunch och middag tillsammans varje dag. Många buddhister äter vegansk kost som ett uttryck för ickevåld. All mat på Dharmagiri är därmed vegansk. Om du har några allergier, är det viktigt att du kontaktar oss innan du bokar för att säkerställa att vi kan möta dina specialkostbehov.

Vad behöver jag ta med?

Om du inte reser från ett annat land, så ber vi dig att ta med egna sängkläder (lakan, påslakan och örngott). Du behöver även ta med alla toalettartiklar du behöver, inklusive handdukar. För den som rest långt eller glömt att ta med lakan, så finns dessa att hyra mot betalning. Enstaka toalettartiklar finns även till försäljning.

Teamet

Pavarabodhi
Pavarabodhi
Subhalocani
Subhalocani