Lev medvetet
Öppet för alla

Lev medvetet

Torsdag 7 november – Söndag 10 november

Öppet för alla 
Passar denna aktivitet mig? 

Oavsett om du önskar tid att varva ner, meningsfull samvaro med andra, goda villkor för meditation eller utrymme för existentiell reflektion är en retreat på Dharmagiri, norr om Sala, något för dig! 

Tillsammans kommer vi utforska sinnets och medvetandets potential till frihet. Hur vi själva kan vara med och forma våra liv och i förlängningen även världen omkring oss. 

Detta utforskande kommer ske både genom meditation och tystnad samt föredrag och samtal. I meditation kommer vi med medveten närvaro och vänlighet uppmärksamma intryck och skiften i vår kropp, med våra andetag och våra känslor. Utöver undervisningen kring meditationerna delar vi även grunderna i Buddhas lära och kommer bland annat beröra teman som etik, medkänsla, gemenskap och visdom. 

Retreaten leds av Prasadacarin och Padmabhasa med team.

 

Bild: Gothic Windows in the Ruins of the Monastery at Oybin av Carl Gustav Carus

Boka nu: 2 620 kr / 1 670 kr

Läs mer om våra prisnivåer i nästa bokningssteg

Program

Tid Aktivitet
06.30 Uppstigning
07.00-08.30 Morgonmeditation (flera pass med paus emellan)
09.00 Frukost
10.30-12.30 Undervisning och/eller meditation
13.00 Lunch
16.00-17.30 Undervisning och/eller meditation
18.00 Middag
20.00 Meditation och/eller rituellt inslag

Detta är ett exempel på hur en dag på retreat kan se ut.

Fler frågor? Hör av dig!

Vanliga frågor

Vad ingår i priset?

Priset täcker hela kostnaden för retreaten, inklusive boende och all mat.

När börjar och slutar retreaten?

Retreaten börjar med middag kl 18.30. Du är välkommen att komma när som helst från kl 15.00. Vi önskar att du inte planerar för att anlända senare än kl 18.30. Om du ändå tror att du kan behöva det, kontakta oss innan du bokar.

Vi avslutar på eftermiddagen kl 14.00.

Hur bor man på retreaten?

Dharmagiri erbjuder ett enkelt men bekvämt boende. Du kommer dela rum med 1-5 andra personer och vi kommer att äta alla måltider tillsammans.

Att vara på retreat tillsammans innebär att ta hand om varandra. Teamet som leder retreaten är volontärer som också är på retreat och vi kommer att be dig hjälpa till med matlagning, städning och enkla sysslor. Att arbeta tillsammans är ett bra sätt att lära känna varandra, och det hjälper oss också att hålla kostnaden för retreaten till ett minimum.

Kan jag få ett enkelrum?

Dharmagiri har ett enkelrum som kan tilldelas en person med särskilda behov. Om du behöver ett enkelrum för att kunna delta, vänligen kontakta oss innan du bokar för att säkerställa tillgänglighet.

Vad är det för typ av mat?

Vi äter frukost, lunch och middag tillsammans varje dag. Många buddhister äter vegansk kost som ett uttryck för ickevåld. All mat på Dharmagiri är därmed vegansk. Om du har några allergier, är det viktigt att du kontaktar oss innan du bokar för att säkerställa att vi kan möta dina specialkostbehov.

Vad behöver jag ta med?

Om du inte reser från ett annat land, så ber vi dig att ta med egna sängkläder (lakan, påslakan och örngott). Du behöver även ta med alla toalettartiklar du behöver, inklusive handdukar. För den som rest långt eller glömt att ta med lakan, så finns dessa att hyra mot betalning. Enstaka toalettartiklar finns även till försäljning.

Teamet

Padmabhasa
Padmabhasa
Prasadacarin
Prasadacarin