Den imaginära världen
Retreat

Den imaginära världen

Torsdag 28 mars – Måndag 1 april

För dig som är: Bekant med meditation som den lärs ut i Triratna och öppen för buddhistisk ritual 
Passar denna aktivitet mig? 

Vilka historier berättar vi för oss själva för att begripa världen? Vad är de djupaste berättelserna som driver vår varelse? Vilka narrativ försöker vi leva ut för att finna mening i våra liv? Och hur kan vi låta dessa uttryckas i ljuset av upplysning?

Under den här påskretreaten kommer vi att öppna dörren till den imaginära världen och utforska våra inre rikedomar genom myter, arketyper och symboler.

Genom meditation, ritual, diskussion och föredrag kommer vi att öka medvetenheten om våra existentiella narrativ. Uppmärksammandet av dessa hjälper oss att integrera dem i vår andliga praktik och på så sätt kan vi låta dem uttryckas i en buddhistisk kontext. Genom att hålla denna dimension av vårt väsen vid liv kan vi se till att vår dharmapraktik berikas, fördjupas och förblir levande. Vi kan då vi röra oss på en vibrerande, färgfylld och stimulerande väg mot upplysning.

Leds av Padmabhasa med team.

Padmabhasa   Leds av Padmabhasa
Boka nu: 3 275 kr / 2 090 kr

Läs mer om våra prisnivåer i nästa bokningssteg

Program

Tid Aktivitet
06.30 Uppstigning
07.00-08.30 Morgonmeditation (flera pass med paus emellan)
09.00 Frukost
10.30-12.30 Undervisning och/eller meditation
13.00 Lunch
16.00-17.30 Undervisning och/eller meditation
18.00 Middag
20.00 Meditation och/eller rituellt inslag

Detta är ett exempel på hur en dag på retreat kan se ut.

Fler frågor? Hör av dig!

Vanliga frågor

Vad ingår i priset?

Priset täcker hela kostnaden för retreaten, inklusive boende och all mat.

När börjar och slutar retreaten?

Retreaten börjar med middag kl 18.30. Du är välkommen att komma när som helst från kl 15.00. Vi önskar att du inte planerar för att anlända senare än kl 18.30. Om du ändå tror att du kan behöva det, kontakta oss innan du bokar.

Vi avslutar på eftermiddagen kl 14.00.

Hur bor man på retreaten?

Dharmagiri erbjuder ett enkelt men bekvämt boende. Du kommer dela rum med 1-5 andra personer och vi kommer att äta alla måltider tillsammans.

Att vara på retreat tillsammans innebär att ta hand om varandra. Teamet som leder retreaten är volontärer som också är på retreat och vi kommer att be dig hjälpa till med matlagning, städning och enkla sysslor. Att arbeta tillsammans är ett bra sätt att lära känna varandra, och det hjälper oss också att hålla kostnaden för retreaten till ett minimum.

Kan jag få ett enkelrum?

Dharmagiri har ett enkelrum som kan tilldelas en person med särskilda behov. Om du behöver ett enkelrum för att kunna delta, vänligen kontakta oss innan du bokar för att säkerställa tillgänglighet.

Vad är det för typ av mat?

Vi äter frukost, lunch och middag tillsammans varje dag. Många buddhister äter vegansk kost som ett uttryck för ickevåld. All mat på Dharmagiri är därmed vegansk. Om du har några allergier, är det viktigt att du kontaktar oss innan du bokar för att säkerställa att vi kan möta dina specialkostbehov.

Vad behöver jag ta med?

Om du inte reser från ett annat land, så ber vi dig att ta med egna sängkläder (lakan, påslakan och örngott). Du behöver även ta med alla toalettartiklar du behöver, inklusive handdukar. För den som rest långt eller glömt att ta med lakan, så finns dessa att hyra mot betalning. Enstaka toalettartiklar finns även till försäljning.