Denna händelse har avslutats. Se fler Kurser →
Grundkurshelg

Grundkurshelg

Lördag 20 maj 2023 – Söndag 21 maj 2023 på Stockholms buddhistcenter

Kl 12.00-17.30 båda dagarna.

Vi lär ut två grundläggande meditationsövningar: uppmärksamhet på andningen och metta-bhavana. De är metoder för att odla medvetenhet och vänlighet gentemot sig själv och andra. Vi går också igenom grunderna i den buddhistiska läran, ett utforskande av både hjärta och sinne och som syftar till djupare insikt i tillvarons natur.

I priset ingår även ett bokpaket.

Helgen leds av Achaladaya.

Achaladaya   Leds av Achaladaya
Boka nu: 1 840 kr / 1 200 kr

Läs mer om våra prisnivåer i nästa bokningssteg

Fler frågor? Hör av dig!

Vanliga frågor

Behöver jag vara buddhist?

Vår verksamhet är öppen för alla och denna kurs har varken förkunskapskrav eller förväntan på hur du ser på dig själv. Vi välkomnar dig som bara vill lära dig meditera, dig som är allmänt sökande och dig som vill fördjupa din buddhistiska praktik.

Vad ska jag ha på mig för meditationen och hur ska jag sitta?

Det finns inga speciella krav, bara vad som är bekvämt att sitta i. I meditationsrummet finns mattor, kuddar, pallar, stolar m.m. Personer på plats hjälper dig att hitta en hjälpsam sittställning.

Kan jag delta om jag är under 18 år?

Alla är välkomna till våra klasser, men om du är under 18 år vänligen kontakta oss innan: info@stockholmsbuddhistcenter.se

Jag har redan erfarenhet av buddhism och/eller meditation - kan jag gå en fördjupningskurs istället för en grundkurs?

Nej, det finns många och olika buddhistiska traditioner och den buddhistiska gemenskapen Triratna (som Stockholms buddhistcenter och Dharmagiri retreatcenter tillhör) är en av dessa. Det är viktigt att du bekantar dig med vår tradition innan du fördjupar dig. På en grundkurs får du lära dig meditationerna vi fokuserar på och vilken sorts buddhism vi utövar, men du får även en smak av kontexten och vår gemenskap. Om du har frågor kring detta, vänligen kontakta oss: info@stockholmsbuddhistcenter.se

Var du hittar oss