Träning i visdom och medkänsla: Bodhicitta
Retreat

Träning i visdom och medkänsla: Bodhicitta

Onsdag 5 juni – Söndag 9 juni

För dig som: Mediterat regelbundet i minst sex månader och är öppen för buddhistisk ritual 
Passar denna aktivitet mig? 

Den här retreaten följer på kursen med samma titel och boken “Skyll allt på den enda skurken – tibetansk träning i visdom och medkänsla”, som vi rekommenderar att du läser före retreaten. (Men man måste inte ha gått kursen för att delta.)

Vi kommer att utforska bodhicitta, ett centralt ideal inom mahayanabuddhism, som vanligtvis översätts med ”viljan till upplysning/uppvaknande”. Bodhicitta knyter tydligt an till buddhismens betoning på kärleksfull vänlighet (metta) och medkänsla.

Retreaten innehåller undervisning om bodhicitta, reflektion och diskussion, guidade meditationer, mantra och buddhistisk ritual, samt perioder av tystnad. Under retreaten tittar vi på texten: De åtta verserna.

Leds av Dhirananda och Viryabodhi (båda med många års erfarenhet).

Boka nu: 3 275 kr / 2 090 kr

Läs mer om våra prisnivåer i nästa bokningssteg

Program

Tid Aktivitet
06.30 Uppstigning
07.00-08.30 Morgonmeditation (flera pass med paus emellan)
09.00 Frukost
10.30-12.30 Undervisning och/eller meditation
13.00 Lunch
16.00-17.30 Undervisning och/eller meditation
18.00 Middag
20.00 Meditation och/eller rituellt inslag

Detta är ett exempel på hur en dag på retreat kan se ut.

Fler frågor? Hör av dig!

Vanliga frågor

Vad ingår i priset?

Priset täcker hela kostnaden för retreaten, inklusive boende och all mat.

När börjar och slutar retreaten?

Retreaten börjar med middag kl 18.30. Du är välkommen att komma när som helst från kl 15.00. Vi önskar att du inte planerar för att anlända senare än kl 18.30. Om du ändå tror att du kan behöva det, kontakta oss innan du bokar.

Vi avslutar på eftermiddagen kl 14.00.

Hur bor man på retreaten?

Dharmagiri erbjuder ett enkelt men bekvämt boende. Du kommer dela rum med 1-5 andra personer och vi kommer att äta alla måltider tillsammans.

Att vara på retreat tillsammans innebär att ta hand om varandra. Teamet som leder retreaten är volontärer som också är på retreat och vi kommer att be dig hjälpa till med matlagning, städning och enkla sysslor. Att arbeta tillsammans är ett bra sätt att lära känna varandra, och det hjälper oss också att hålla kostnaden för retreaten till ett minimum.

Kan jag få ett enkelrum?

Dharmagiri har ett enkelrum som kan tilldelas en person med särskilda behov. Om du behöver ett enkelrum för att kunna delta, vänligen kontakta oss innan du bokar för att säkerställa tillgänglighet.

Vad är det för typ av mat?

Vi äter frukost, lunch och middag tillsammans varje dag. Många buddhister äter vegansk kost som ett uttryck för ickevåld. All mat på Dharmagiri är därmed vegansk. Om du har några allergier, är det viktigt att du kontaktar oss innan du bokar för att säkerställa att vi kan möta dina specialkostbehov.

Vad behöver jag ta med?

Om du inte reser från ett annat land, så ber vi dig att ta med egna sängkläder (lakan, påslakan och örngott). Du behöver även ta med alla toalettartiklar du behöver, inklusive handdukar. För den som rest långt eller glömt att ta med lakan, så finns dessa att hyra mot betalning. Enstaka toalettartiklar finns även till försäljning.

Teamet

Dhirananda
Dhirananda
Viryabodhi
Viryabodhi