Kroppen
Meditationsretreat

Kroppen

Onsdag 9 oktober – Söndag 13 oktober

För dig som är: Bekant med meditation som den lärs ut i Triratna och öppen för buddhistisk ritual 
Passar denna aktivitet mig? 

“Den mänskliga kroppen,
tillfreds med sig själv,
är mer dyrbar än
den mest sällsynta ädelstenen”
-Tsongkhapa

Kroppen har vi alltid med oss och den kan vara som ett ankare i tillvaron och världen. Det är lätt att ta den för given men den finns alltid tillgänglig för oss att vila vår medvetenhet i. 

Om vi i meditation stannar upp och tar in vår kropp - och alla förnimmelser den rymmer - kan vi öppna portar till såväl energi, välbehag och njutning som djup och förundran. Kroppen är helt enkelt en oumbärlig nyckel för dig som vill gå djupare i din meditationspraktik!  

Utöver föredrag, ledda meditationer, pujor och möjlighet till praktiksamtal kommer vi vara i tystnad en del av veckan.

Retreaten leds av Prasadacarin och Khemabandhu.

Prasadacarin har åter bjudit hit sin gode vän Khemabandhu från retreatcentret Adhisthana, England. Han besöker Sverige regelbundet och talar svenska men kommer delvis undervisa på engelska. Hösten 2023 ledde de tillsammans en retreat om föreställningsförmåga i meditation: Berget, havet, himlen.

Boka nu: 3 275 kr / 2 090 kr

Läs mer om våra prisnivåer i nästa bokningssteg

Fler frågor? Hör av dig!

Vanliga frågor

Vad ingår i priset?

Priset täcker hela kostnaden för retreaten, inklusive boende och all mat.

När börjar och slutar retreaten?

Retreaten börjar med middag kl 18.30. Du är välkommen att komma när som helst från kl 15.00. Vi önskar att du inte planerar för att anlända senare än kl 18.30. Om du ändå tror att du kan behöva det, kontakta oss innan du bokar.

Vi avslutar på eftermiddagen kl 14.00.

Hur bor man på retreaten?

Dharmagiri erbjuder ett enkelt men bekvämt boende. Du kommer dela rum med 1-5 andra personer och vi kommer att äta alla måltider tillsammans.

Att vara på retreat tillsammans innebär att ta hand om varandra. Teamet som leder retreaten är volontärer som också är på retreat och vi kommer att be dig hjälpa till med matlagning, städning och enkla sysslor. Att arbeta tillsammans är ett bra sätt att lära känna varandra, och det hjälper oss också att hålla kostnaden för retreaten till ett minimum.

Kan jag få ett enkelrum?

Dharmagiri har ett enkelrum som kan tilldelas en person med särskilda behov. Om du behöver ett enkelrum för att kunna delta, vänligen kontakta oss innan du bokar för att säkerställa tillgänglighet.

Vad är det för typ av mat?

Vi äter frukost, lunch och middag tillsammans varje dag. Många buddhister äter vegansk kost som ett uttryck för ickevåld. All mat på Dharmagiri är därmed vegansk. Om du har några allergier, är det viktigt att du kontaktar oss innan du bokar för att säkerställa att vi kan möta dina specialkostbehov.

Vad behöver jag ta med?

Om du inte reser från ett annat land, så ber vi dig att ta med egna sängkläder (lakan, påslakan och örngott). Du behöver även ta med alla toalettartiklar du behöver, inklusive handdukar. För den som rest långt eller glömt att ta med lakan, så finns dessa att hyra mot betalning. Enstaka toalettartiklar finns även till försäljning.

Teamet

Khemabandhu
Khemabandhu
Prasadacarin
Prasadacarin