Denna händelse har avslutats. Se fler Kurser →
Grundkurshelg på Dharmagiri retreatcenter

Grundkurshelg på Dharmagiri retreatcenter

Fredag 14 april 2023 – Söndag 16 april 2023

Vi lär ut två grundläggande meditationsövningar: uppmärksamhet på andningen och metta-bhavana. De är metoder för att odla medvetenhet och vänlighet gentemot sig själv och andra. Vi går också igenom grunderna i den buddhistiska läran, ett utforskande av både hjärta och sinne och som syftar till djupare insikt i tillvarons natur.

Denna kurshelg äger rum på vårt retreatcenter Dharmagiri i Väster Bännbäck, norr om Sala.

I priset ingår även ett bokpaket.

Kursen leds av Shraddhamanas och Subhalocani.

Boka nu: 2 480 kr / 1 770 kr

Läs mer om våra prisnivåer i nästa bokningssteg

Fler frågor? Hör av dig!

Vanliga frågor

Behöver jag vara buddhist?

Vår verksamhet är öppen för alla och denna kurs har varken förkunskapskrav eller förväntan på hur du ser på dig själv. Vi välkomnar dig som bara vill lära dig meditera, dig som är allmänt sökande och dig som vill fördjupa din buddhistiska praktik.

Vad ska jag ha på mig för meditationen och hur ska jag sitta?

Det finns inga speciella krav, bara vad som är bekvämt att sitta i. I meditationsrummet finns mattor, kuddar, pallar, stolar m.m. Personer på plats hjälper dig att hitta en hjälpsam sittställning.

Kan jag delta om jag är under 18 år?

Alla är välkomna till våra klasser, men om du är under 18 år vänligen kontakta oss innan: info@stockholmsbuddhistcenter.se

Jag har redan erfarenhet av buddhism och/eller meditation - kan jag gå en fördjupningskurs istället för en grundkurs?

Nej, det finns många och olika buddhistiska traditioner och den buddhistiska gemenskapen Triratna (som Stockholms buddhistcenter och Dharmagiri retreatcenter tillhör) är en av dessa. Det är viktigt att du bekantar dig med vår tradition innan du fördjupar dig. På en grundkurs får du lära dig meditationerna vi fokuserar på och vilken sorts buddhism vi utövar, men du får även en smak av kontexten och vår gemenskap. Om du har frågor kring detta, vänligen kontakta oss: info@stockholmsbuddhistcenter.se

Vad ingår i priset?

Priset täcker hela kostnaden för retreaten, inklusive boende och all mat.

När börjar och slutar kursen?

Kursen börjar med middag kl 18.30. Du är välkommen att komma när som helst från kl 15.00. Vi önskar att du inte planerar för att anlända senare än kl 18.30. Om du ändå tror att du kan behöva det, kontakta oss innan du bokar.

Vi avslutar på eftermiddagen kl 14.00.

Hur bor man under kursen?

Dharmagiri erbjuder ett enkelt men bekvämt boende. Du kommer dela rum med 1-5 andra personer och vi kommer att äta alla måltider tillsammans.

Att vara på retreat tillsammans innebär att ta hand om varandra. Teamet som leder retreaten är volontärer som också är på retreat och vi kommer att be dig hjälpa till med matlagning, städning och enkla sysslor. Att arbeta tillsammans är ett bra sätt att lära känna varandra, och det hjälper oss också att hålla kostnaden för retreaten till ett minimum.

Kan jag få ett enkelrum?

Dharmagiri har ett enkelrum som kan tilldelas en person med särskilda behov. Om du behöver ett enkelrum för att kunna delta, vänligen kontakta oss innan du bokar för att säkerställa tillgänglighet.

Vad är det för typ av mat?

Vi äter frukost, lunch och middag tillsammans varje dag. Många buddhister äter vegansk kost som ett uttryck för ickevåld. All mat på Dharmagiri är därmed vegansk. Om du har några allergier, är det viktigt att du kontaktar oss innan du bokar för att säkerställa att vi kan möta dina specialkostbehov.

Vad behöver jag ta med?

Om du inte reser från ett annat land, så ber vi dig att ta med egna sängkläder (lakan, påslakan och örngott). Du behöver även ta med alla toalettartiklar du behöver, inklusive handdukar. För den som rest långt eller glömt att ta med lakan, så finns dessa att hyra mot betalning. Enstaka toalettartiklar finns även till försäljning.

Teamet

Shraddhamanas
Shraddhamanas
Subhalocani
Subhalocani