Denna händelse har avslutats. Se fler Retreater →
Berget, havet, himlen
Meditationsretreat

Berget, havet, himlen

Måndag 18 september 2023 – Söndag 24 september 2023

Denna retreat är öppen för alla som tidigare har deltagit i en av Triratnas grundkurser

“Kropp som ett berg,
hjärta som havet,
sinne som himlen.”
- Zenmästare Dogen

Meditation är en konstform, inte en teknik. Ett kreativt utforskande av kroppen, våra känslor och vårt sinne är avgörande för att upprätthålla och fördjupa sin meditationspraktik.

Denna retreat är en inbjudan till att låta din föreställningsförmåga komma till liv och välkomna radikal omvandling när du mediterar. Inte som en verklighetsflykt utan som en väg till en djupare intimitet med din egen upplevelse och verkligheten. Med hjälp av bilder, naturmotiv, symboler och poesi kan vi bli mer närvarande i upplevelsen av kroppen och andetagen. På samma vis kan vi hitta nya sätt att känna metta för oss själva och andra samt förhålla oss mer kreativt till våra tankar och föreställningar. Med hjälp av föreställningsförmågan kan vi även själva möta Buddha eller på andra sätt bjuda in det uppvaknade sinnets många kvaliteter och låta dem väckas inom oss.

Utöver föredrag, ledda meditationer, pujor och möjlighet till praktiksamtal kommer vi vara i tystnad en del av veckan.

Retreaten leds av Prasadacarin och Khemabandhu.

Prasadacarin har bjudit hit sin gode vän Khemabandhu från retreatcentret Adhisthana, England. Han besöker Sverige regelbundet och talar svenska men kommer främst undervisa på engelska.

 Bild: Anna Boberg, “Norrsken. Studie från Nordlandet”. Nationalmuseum.

Boka nu: 4 490 kr / 2 860 kr

Läs mer om våra prisnivåer i nästa bokningssteg

Fler frågor? Hör av dig!

Vanliga frågor

Vad ingår i priset?

Priset täcker hela kostnaden för retreaten, inklusive boende och all mat.

När börjar och slutar retreaten?

Retreaten börjar med middag kl 18.30. Du är välkommen att komma när som helst från kl 15.00. Vi önskar att du inte planerar för att anlända senare än kl 18.30. Om du ändå tror att du kan behöva det, kontakta oss innan du bokar.

Vi avslutar på eftermiddagen kl 14.00.

Hur bor man på retreaten?

Dharmagiri erbjuder ett enkelt men bekvämt boende. Du kommer dela rum med 1-5 andra personer och vi kommer att äta alla måltider tillsammans.

Att vara på retreat tillsammans innebär att ta hand om varandra. Teamet som leder retreaten är volontärer som också är på retreat och vi kommer att be dig hjälpa till med matlagning, städning och enkla sysslor. Att arbeta tillsammans är ett bra sätt att lära känna varandra, och det hjälper oss också att hålla kostnaden för retreaten till ett minimum.

Kan jag få ett enkelrum?

Dharmagiri har ett enkelrum som kan tilldelas en person med särskilda behov. Om du behöver ett enkelrum för att kunna delta, vänligen kontakta oss innan du bokar för att säkerställa tillgänglighet.

Vad är det för typ av mat?

Vi äter frukost, lunch och middag tillsammans varje dag. Många buddhister äter vegansk kost som ett uttryck för ickevåld. All mat på Dharmagiri är därmed vegansk. Om du har några allergier, är det viktigt att du kontaktar oss innan du bokar för att säkerställa att vi kan möta dina specialkostbehov.

Vad behöver jag ta med?

Om du inte reser från ett annat land, så ber vi dig att ta med egna sängkläder (lakan, påslakan och örngott). Du behöver även ta med alla toalettartiklar du behöver, inklusive handdukar. För den som rest långt eller glömt att ta med lakan, så finns dessa att hyra mot betalning. Enstaka toalettartiklar finns även till försäljning.

Teamet

Khemabandhu
Khemabandhu
Prasadacarin
Prasadacarin