Denna händelse har avslutats. Se fler Retreater →
Ordensmitraretreat
Retreat

Ordensmitraretreat

Fredag 27 oktober 2023 – Fredag 3 november 2023

För alla mitror och ordensmedlemmar

Tar du dina egna goda egenskaper på tillräckligt stort allvar?
Vilken effekt upplever du att din buddhistisk praktik har på dig och andra?

Traditionen säger att när Siddhartha såg och fick insikt i ålderdom, sjukdom och död, tappade han inte hoppet utan blev tagen av en "fjärde syn": en vandrande helig man, strålande av förnöjsamhet och frid.

Redan nu kan vi också vara en 'fjärde syn' för andra. Oavsett vad vi tänker om vår egen Dharma-utövning, hur oerfarna eller ofullkomliga vi än anser oss vara, är det mycket troligt att vår praktik redan innebär en skillnad för andra.

Välkommen att vara med och tillsammans utforska våra mest värdefulla kvalitéer. Som utgångspunkt kommer vi att läsa och reflektera över verserna från de tidigaste nunnorna och munkarna, Therigatha och Theragatha.

Retreaten är en hel vecka men det går också bra att enbart komma över helgen 27-29 oktober. De som bokar hela veckan har förtur. Om du enbart vill delta under helgen - mejla: info@stockholmsbuddhistcenter.se

Varför stanna här
i din lilla
fängelsehåla?

Om du verkligen vill
bli fri,
gör
varje
tanke
en tanke på frihet.

Bryt dina bojor.
Riv ner väggarna.

Vandra världen som en fri [människa].

(Dikt av Matty Weingast, inspirerad av Therigatha, översatt av Subhalocani)

Leds av Munisha, Padmasurya och Pavarabodhi.

Fler frågor? Hör av dig!

Vanliga frågor

Vad ingår i priset?

Priset täcker kostnaden för retreaten, inklusive boende och all mat. Priset inkluderar inte dana eller stöd till retreatledarna, bortsett från resekostnader får de ordensmedlemmar som leder inga betalningar för retreater på Dharmagiri.

När börjar och slutar retreaten?

Retreaten börjar med middag kl 18.30. Du är välkommen att komma när som helst från kl 15.00. Vi önskar att du inte planerar för att anlända senare än kl 18.30. Om du ändå tror att du kan behöva det, kontakta oss innan du bokar.

Vi avslutar på eftermiddagen kl 14.00.

Hur bor man på retreaten?

Dharmagiri erbjuder ett enkelt men bekvämt boende. Du kommer dela rum med 1-5 andra personer och vi kommer att äta alla måltider tillsammans.

Att vara på retreat tillsammans innebär att ta hand om varandra. Teamet som leder retreaten är volontärer som också är på retreat och vi kommer att be dig hjälpa till med matlagning, städning och enkla sysslor. Att arbeta tillsammans är ett bra sätt att lära känna varandra, och det hjälper oss också att hålla kostnaden för retreaten till ett minimum.

Kan jag få ett enkelrum?

Dharmagiri har ett enkelrum som kan tilldelas en person med särskilda behov. Om du behöver ett enkelrum för att kunna delta, vänligen kontakta oss innan du bokar för att säkerställa tillgänglighet.

Vad är det för typ av mat?

Vi äter frukost, lunch och middag tillsammans varje dag. Många buddhister äter vegansk kost som ett uttryck för ickevåld. All mat på Dharmagiri är därmed vegansk. Om du har några allergier, är det viktigt att du kontaktar oss innan du bokar för att säkerställa att vi kan möta dina specialkostbehov.

Vad behöver jag ta med?

Om du inte reser från ett annat land, så ber vi dig att ta med egna sängkläder (lakan, påslakan och örngott). Du behöver även ta med alla toalettartiklar du behöver, inklusive handdukar. För den som rest långt eller glömt att ta med lakan, så finns dessa att hyra mot betalning. Enstaka toalettartiklar finns även till försäljning.

Teamet

Munisha
Munisha
Padmasurya
Padmasurya
Pavarabodhi
Pavarabodhi