Vinterretreat: Brahmaviharornas visdomar,
27 december - 5 januari

Denna retreat är öppen för alla som har deltagit i en av Triratnas grund-/introduktionskurser.

Kom och spendera den mörkaste och klaraste tiden av året i en varm och avkopplande atmosfär. Retreaten är en intensiv meditationsretreat för alla nivåer av erfarenhet, men minst ett års erfarenhet av meditation inom Triratna.

Temat är brahmaviharorna och insikt, med fokus på visdomsaspekterna i metta och de andra brahmaviharorna: karuna (medkänsla), mudita (medglädje) och upekkha (jämnmod). Vi kommer utforska hur vår meditation kan vara som en örn som utan ansträngning seglar på de uppåtgående vindarna, och ser hur ökad medvetenhet om våra mentala tillstånd kan omvandla vår relation till egna erfarenheter, andra levande varelser och världen.

Du får möjlighet att integrera dina erfarenheter (somatiskt) med hjälp av ledda övningar med fokus på kroppsliga sensationer, och genom qi gong. Det kommer finnas möjlighet att få guidning i meditationsintervjuer.

Retreaten leds av Muditadevi, Munisha, Pavarabodhi, Shraddhamanas och Viryabodhi (främst på svenska med några inslag på engelska och norska).

Rekommenderad litteratur: "Buddhas ord om kärleksfull vänlighet – en kommentar till Karaniya metta sutta" av Sangharakshita
(Bodhi-förlaget 2016)

Pris: 4950 kr (Reducerat: 3150 kr, fullt pris+dana: 5350 kr). Kostnaden inkluderar en bokningsavgift på 500 kr, se villkor för anmälan.

Ange nedan vilket pris du betalar. Reducerat pris är främst för studerande, arbetslösa, pensionärer och andra med låg inkomst. Om även det reducerade priset är för högt för dig, eller om du skulle behöva dela upp betalningen, hör av dig till centret så hittar vi en lösning. För oss är det viktigt att de som vill delta får det, oavsett ekonomisk situation. Om du har möjlighet får du gärna i samband med bokningen ge en donation (dana) på 400 kr, vilket gör det möjligt för oss att både täcka våra kostnader och att ge lägre pris till de som behöver.

Missing Event Data

X
X