Påskretreat online: Anapanasati – vägen till frihet

9-13 april på Zoom med Viryabodhi, Aryaka och Karunavira

Denna retreat är öppen för alla som har deltagit i en av Triratnas grund-/introduktionskurser.

VI ÖPPNAR UPP! Kom på hela eller några dagar – gärna minst de två första dagarna.

Vi vill gärna att fler får möjlighet att vara på retreat under påsken, därför har vi bestämt oss för att erbjuda folk att komma på enstaka dagar. Dock måste man minst komma på torsdag kväll och fredag.

Med tanke på det nuvarande läget med Corona-viruset var vi tvungna att ställa in påskretreaten på Dharmagiri, men erbjuder istället en online retreat via Zoom. Förutom Viryabodhi och Karunavira kommer även Aryaka delta i att leda denna retreat.

ANAPANASATI är en integrerad praktik - både tillgänglig och djupgående - med sin egen sutta och undervisning från Buddha. Genom en medvetenhet om andningen utforskar vi systematiskt och levande vår upplevelse från grunden ända fram till uppvaknande, genom en grundad kontakt med kroppen, våra känsloresponser och sinnestillstånd till insikt i medvetandets natur.

Anapanasati praktiseras regelbundet av många i Triratna och ger oss en välkommen chans att fördjupa vår meditation nu när vi lever i så osäkra och utmanande tider.

Upplägget för retreaten är som tabellen beskriver, med en introduktion på torsdag kväll, kl. 19.30–20.45:

Tider

fredag

lördag

söndag

måndag

7.00–7.50

(frivillig)

meditation

meditation

meditation

meditation

10.00–12.00

Input och meditation (Aryaka / Viryabodhi)

1:a tetraden:

Kroppen

2:a tetraden:

Vedana

3:e tetraden:

Sinnet

4:e tetraden:

Dharmas

17.00–18.30

Workshop

(Karunavira /

Viryabodhi)

Qigong

och praktik

Qigong

och praktik

Qigong

och praktik

Qigong

och praktik

Om lärarna:

Viryabodhi har lång erfarenhet av att undervisa i meditation och Dharma, och har arbetat på Stockholms buddhistcenter på olika sätt sedan han 1987 återvände från 10 års dharmaträning i England. Han har ett mycket grundat och behagligt sätt att leda meditation på som uppskattas av många. Numera koncentrerar han sig på att översätta och publicera Sangharakshitas undervisning på svenska, samt hjälper till på centret och Dharmagiri med både undervisning och praktiskt arbete.

Aryaka har lång erfarenhet av att praktisera och lära ut buddhism och meditation. Han har även utbildning i mindfulness (MBSR/MBKT) och jobbar till vardags med att utbilda mindfulnessinstruktörer. Anapanasati har varit hans grundpraktik i många år. Han är en mycket omtyckt lärare och har en förmåga till god kommunikation. Aryaka har, liksom Viryabodhi, tidigare varit ordförande på Stockholms buddhistcenter.

Karunavira arbetar också som mindfulnesslärare både i England och runtom i Europa, och undervisar bl.a. på mastersprogrammet på Bangor universitetet. Han har mer nästan 40 års erfarenhet och har under många år fokuserat på Satipatthana och Anapanasati. Han integrerar qigong och yoga sin undervisning, och uppmuntrar ett kroppsbaserat lärande. Han var ordförande på Brighton Buddhist Centre i 10 år. 2013 ledde han en mycket uppskattad sommarretreat på Dharmagiri. Karunavira blev ordinerad 1989, på samma ordinationskurs som sin vän Viryabodhi.

Anapanasati-suttan kan du läsa på engelska i Bhikkhu Bodhis översättning här: https://suttacentral.net/mn118/en/bodhi

Kan du bara var med enstaka dagar?
Anmälan dig i så fall genom att mejla: info@stockholmsbuddhistcenter.se - annars boka som vanligt genom hemsidan. Kostnad (per dag) är 350 kr (danapris: 450 kr; reducerat: 250 kr). Betala till centrets Swish: 123 131 2990 eller bankgiro: 5857-4773.

När du bokat får du mer information om upplägg och text att läsa.

Missing Event Data

X
X