Mindfulness på buddhistiskt vis
"Life with full attention"
För dig mellan 18-35 år

 

Åtta tisdagar, 31 aug-19 okt, kl 18.00-20.30

Med anledning av covid-19 har denna kurs ett begränsat antal platser för att det ska bli enklare att hålla avstånd. Mer information om riktlinjer för smittskydd hittar du här. Om vi p.g.a. restriktioner inte kan erbjuda kursen på plats erbjuder vi med stor sannolikhet kursen online istället. Vi strävar efter att meddela om detta minst två veckor innan kursstart. Om du har frågor - kontakta oss: info@stockholmsbuddhistcenter.se

Vad innebär det att leva ett liv fullt ut? Där vi inte längre försöker fånga eller skjuta ifrån oss upplevelser, utan kan bottna i livets föränderlighet. Den här kursen är till för dig som vill utforska ett liv som inte går på autopilot. Under kursen erbjuds du praktiska verktyg som du kan använda varje dag för att bemästra konsten att leva ett liv med full närvaro. Färdigheter som kan hjälpa oss att relatera till såväl kropp, känslor och tankar med nyfikenhet och värme. För ungefär tio år sedan gick jag (Viktor) själv den här kursen när den gavs för första gången i Sverige, den blev starten på en resa som i grunden förändrat hur jag ser på mig själv och andra. Så jag talar från egen erfarenhet när jag säger att det här är ett utmärkt tillfälle att börja resan mot ett mer medvetet och rikare liv.

Kursen bygger på en bok som heter Life With Full Attention med ett kapitel för varje kurstillfälle. Varje vecka börjar med en gemensam kroppsmedvetenhetsövning, följt av en kort presentation av veckans tema. Vi kommer även göra en meditation och stor vikt läggs på hemgrupper där vi hjälps åt att skräddarsy övningar som kan hjälpa varje deltagare i sin vardag, utifrån våra olika förutsättningar och villkor. Med andra ord är det här en praktisk kurs där den stora delen av kursen pågår i din vardag, och vi kommer hjälpas åt för att utforska hur Buddhas undervisning är aktuell här och nu, i varje ögonblick.

Vilka kan delta på kursen?

Alla mellan 18-35 år som vill och kan delta på hela kursen är välkomna. För att kursen ska vara hjälpsam behöver man göra ett visst åtagande, först och främst att dyka upp på kurstillfällena men även att försöka praktisera dagligen utifrån övningarna som erbjuds i kursen. Om du är osäker på om du kan delta eller har frågor om kursen får du gärna höra av dig innan du bokar.

Var och när börjar kursen?

Kursen ges på Stockholms buddhistcenter, Hornsgatan 89. Tisdagar 18:00 - 20:30. Start 31 augusti. 8 kurstillfällen.

Förutsättning för deltagande

Kursen bygger på boken Life with Full Attention av Maitreyabandhu. Det är alltså en förutsättning att du köper boken för att kunna delta på kursen. Vi rekommenderar att köpa boken innan kursen börjar, på centret eller i bokhandeln.

Hur anmäler jag mig?

Eftersom det är begränsat antal platser och vi lägger stor vikt vid åtagande behöver du göra en anmälan till kursen. Kursen är kostnadsfri (vi kommer be om donationer, vilket är helt frivilligt) och anmälan görs genom www.stockholmsbuddhistcenter.se. Tveka inte att höra av dig om du har frågor om kursen

Med värme från teamet,
Viktor, Jessica och Alexandra

31aug(aug 31)18:0019okt(okt 19)20:30Mindfulness på buddhistiskt vis, 31 aug-19 okt

31aug(aug 31)18:0019okt(okt 19)20:30Eventet är överReservlista: Mindfulness på buddhistiskt vis, 31 aug-19 okt

X
X