ONLINE: Retreathelg för män - Det ljuva livet

27-29 nov, fredag kl 19.00 till söndag kl 13.00

En retreat för dig som gått en av våra grund-/introduktionskurser inom Triratna.

Vi är många som söker en garanti för det goda och lyckliga livet – vi önskar "la dolce vita"! Vi vill hitta det som ger oss klockren och varaktig tillfredsställelse.

I Mangala sutta undervisar Buddha i elva verser om vad som är den egentliga nyckeln till det ljuva livet. Verserna följer en vacker sekvens och en kumulativ utveckling från det ordinära till det avancerade. Scenen för suttan är Jeta-trädgården, grön och frodig under regnsäsongen, där Buddha delar sin kärlek för Dharma omgiven av sina heltidsföljeslagare. Mangala sutta är en väldigt inspirerande undervisning som talar till varje individ oavsett livssituation och visar på full frihet som det högsta dolce vita.

Under helgen kommer vi utforska temat genom undervisning, meditation, ritualer och gemenskap.

Leds av Bodhisakta, Prasadacarin och Viktor B.

Vi vill se till att både hinna ha gott om tid till att praktisera ihop och samtidigt se till att programmet tillåter gott om skärmfri tid för egen reflektion, mer meditation, promenader eller vad du än behöver för en givande helgretreat.

Programmet:

Fre
19.00 Välkomna + intro till temat + ceremoni för tillägnan
Lör
7.00+8.00 Meditationer
10.30 Dharma-input + grupper
16.00 Meditation
19.00 Korta tal av mitror + pujaSön

7.00+8.00 Meditationer
10.30 Dharma-input + grupper
12.30 Utrapportering + avslut

Ca 13.00 Sluttid

Kostnaden inkluderar en bokningsavgift på 500 kr, se villkor för anmälan.

Ange nedan (när du öppnat bokningsformuläret) vilket pris du betalar. Reducerat pris är främst för studerande, arbetslösa, pensionärer och andra med låg inkomst. Om även det reducerade priset är för högt för dig, eller om du skulle behöva dela upp betalningen, hör av dig till centret så hittar vi en lösning. För oss är det viktigt att de som vill delta får det, oavsett ekonomisk situation. Om du har möjlighet får du gärna i samband med bokningen ge en donation (dana) på 400 kr, vilket gör det möjligt för oss att både täcka våra kostnader och att ge lägre pris till de som behöver.

Missing Event Data

X
X