Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Pröva dessa: Vad är Buddhism?IntroduktionskurserVad är en Retreat?

Retreathelg för män - Det ljuva livet

27-29 nov, fredag kl 18.30 till söndag kl 14.00

En retreat för dig som gått en av våra grund-/introduktionskurser inom Triratna.

Med anledning av covid-19 har denna retreat endast tio platser för att alla deltagare ska få ett eget rum och för att det ska bli enklare att hålla avstånd. Varje person har eget ansvar för både dit- och hemresa, från dörr till dörr.

Vi är många som söker en garanti för det goda och lyckliga livet – vi önskar "la dolce vita"! Vi vill hitta det som ger oss klockren och varaktig tillfredsställelse.

I Mangala sutta undervisar Buddha i elva verser om vad som är den egentliga nyckeln till det ljuva livet. Verserna följer en vacker sekvens och en kumulativ utveckling från det ordinära till det avancerade. Scenen för suttan är Jeta-trädgården, grön och frodig under regnsäsongen, där Buddha delar sin kärlek för Dharma omgiven av sina heltidsföljeslagare. Mangala sutta är en väldigt inspirerande undervisning som talar till varje individ oavsett livssituation och visar på full frihet som det högsta dolce vita.

Under helgen kommer vi utforska temat genom undervisning, meditation, ritualer och avslappnad tid tillsammans i natursköna omgivningar intill Dalälven.

Leds av Bodhisakta, Prasadacarin och Viktor B.

 

Stockholms buddhistcenter utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens beslut gällande coronaviruset (covid-19) och tar situationen på stort allvar. Vi har tagit fram riktlinjer för smittskydd för Dharmagiri retreatcenter.

Om vi p.g.a. covid-19 inte kan hålla denna aktivitet på plats flyttar vi den, om möjligt, online. Om vi ställer in aktiviteten helt har du självklart rätt att få hela din avgift åter.

Kostnaden inkluderar en bokningsavgift på 500 kr, se villkor för anmälan.

Ange nedan (när du öppnat bokningsformuläret) vilket pris du betalar. Reducerat pris är främst för studerande, arbetslösa, pensionärer och andra med låg inkomst. Om även det reducerade priset är för högt för dig, eller om du skulle behöva dela upp betalningen, hör av dig till centret så hittar vi en lösning. För oss är det viktigt att de som vill delta får det, oavsett ekonomisk situation. Om du har möjlighet får du gärna i samband med bokningen ge en donation (dana) på 400 kr, vilket gör det möjligt för oss att både täcka våra kostnader och att ge lägre pris till de som behöver.

27nov(nov 27)18:0029(nov 29)14:00Helgretreat för män, 27-29 nov

27nov(nov 27)18:0029(nov 29)14:00Väntelista: Helgretreat för män, 27-29 nov

X
X