Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Pröva dessa: Vad är Buddhism?IntroduktionskurserVad är en Retreat?

Helgretreat för män, 23-25 april
Konsten och dharmapraktiken

Med anledning av covid-19 har denna retreat endast tio platser för att alla deltagare ska få ett eget rum och för att det ska bli enklare att hålla avstånd. Varje person har eget ansvar för både dit- och hemresa, från dörr till dörr. Mer information om riktlinjer för smittskydd hittar du här:
https://stockholmsbuddhistcenter.se/smittskydd-pa-dharmagiri-i-samband-med-retreat/
Om vi p.g.a. restriktioner inte kan erbjuda retreaten på plats erbjuder vi med stor sannolikhet retreaten online istället.

Denna retreat är öppen för alla som identifierar sig som män som har deltagit i en av Triratnas grund-/introduktionskurser.

Något som tydligt kännetecknar rörelsen Triratna och Sangharakshitas undervisning är att konsten ses som en fullt integrerad del av det andliga livet - D.v.s. inte som något extra vid sidan av utan som en central och viktig del av fördjupad förståelse och praktik av buddhismen.

Under denna helgretreat kommer vi dyka in i detta rika tema och genom föredrag, gott om tid för samtal, meditation och ritual utforska relationen mellan dharmalivet (bl.a. etik meditation och visdom) och estetisk uppskattning av det sköna. Vad förenar dessa två? Vad gör viss konst mer andlig än annan? Hur kan vi göra dharmapraktik av konstformer såsom måleri/teckning, foto, skulptur, konsthantverk, arkitektur, litteratur, musik, dans, teater eller film? Vi möts kring detta inte som konstvetare eller konstnärer utan som nyfikna utövare av Dharma med våra egna ingångar till konst och kultur.

Retreaten leds av Prasadacarin och Marcus L.

Retreatkostnaden inkluderar en bokningsavgift på 500 kr, se villkor för anmälan.

Ange nedan (när du öppnat bokningsformuläret) vilket pris du betalar. Reducerat pris är främst för studerande, arbetslösa, pensionärer och andra med låg inkomst. Om även det reducerade priset är för högt för dig, eller om du skulle behöva dela upp betalningen, hör av dig till centret så hittar vi en lösning. För oss är det viktigt att de som vill delta får det, oavsett ekonomisk situation. Om du har möjlighet får du gärna i samband med bokningen ge en donation (dana), vilket gör det möjligt för oss att både täcka våra kostnader och att ge lägre pris till de som behöver.

23apr(apr 23)18:3025(apr 25)14:00Helgretreat för män, 23-25 april

X
X