Fördjupning: Sanghajuvelens många fasetter, 9 mar - 13 apr (uppehåll 30/3)

Triratnas kännetecken
Onsdagar kl 18.00-20.30 samt en dagretreat 22 maj (kl 10.00-15.00)

Detta är en kurs för dig som gått en av våra grund-/introduktionskurser inom Triratna.

Genom buddhismens över 2500-åriga historia har ett väldigt släktträd av huvudgrenar, traditioner och skolor växt fram. Dessa har alla utgått ifrån grunden i Buddhas lära men har haft olika betoning och därmed fått sin egen prägel. Det kan bl.a. handla om vilka texter som studeras/reciteras, vilka meditationsövningar som är centrala eller hur sanghan/gemenskapen organiserar sig.

Även Buddhistiska gemenskapen Triratna är en tradition med sina kännetecknande drag och betoningar. Utifrån föredrag och i utforskande samtal kommer vi under denna kurs bekanta oss med några av dessa:

  • Vi hämtar inspiration från hela den buddhistiska traditionen
  • Tagandet av tillflykt är den mest centrala buddhistiska handlingen
  • Gemenskapen är öppen för alla
  • Även vårt arbete är en viktig del av det andliga livet
  • Konst och kultur är oerhört värdefullt
  • Vänskap med andra som delar våra ideal är oumbärligt

Kursen leds av Prasadacarin.

Kurskostnaden inkluderar en bokningsavgift på 500 kr, se villkor för anmälan.

Ange nedan (när du öppnat bokningsformuläret) vilket pris du betalar. Reducerat pris är främst för studerande, arbetslösa, pensionärer och andra med låg inkomst. Om även det reducerade priset är för högt för dig, eller om du skulle behöva dela upp betalningen, hör av dig till centret så hittar vi en lösning. För oss är det viktigt att de som vill delta får det, oavsett ekonomisk situation. Om du har möjlighet får du gärna i samband med bokningen ge en donation (dana), vilket gör det möjligt för oss att både täcka våra kostnader och att ge lägre pris till de som behöver.

09mar(mar 9)18:0013apr(apr 13)20:30Fördjupningskurs, 9 mars

X
X